SITTNINGAR

KALMAR NATIONS SEXMÄSTERIFESTER

Kalmar Nation har under året fem traditionsenliga sittningar för nationens medlemmar med festliga måltider som sexmästeriet anordnar.


Novischfesten anordnas i början av varje termin, både på hösten och på våren, och är till för nationens alla nya medlemmar att få uppleva studentlivet och Kalmar Nation genom en trerättersmeny med sång, kör och andra uppträdanden.
Sångboksgenomsjungningen hålls under mitten av höstterminen och är till för att uppdatera nationens medlemmar om Kalmar Nations sångboks innehåll. Målet med sittningen är att försöka hinna igenom alla sånger under kvällen. För att hinna med så många sånger som möjligt serveras en mycket festlig femrättersmeny.
Julfesten innebär ett julbord med tre serveringar, juliga drycker, julsånger och allt som hör julen till! Julfesten hålls i början av december.
Vårfesten brukar infinna sig i slutet av vårterminen och firar in våren genom en fördrink i den blomstrande trädgården, sång och säsongsanpassad trerättersmeny.

Dessa sittningar har olika klädkoder att följa, vilka finns med i eventbeskrivningen för varje sittning. Efter varje sittning hålls det dessutom en efterfest där vi öppnar upp baren och fixar dansgolv för den danssugne!

Är du intresserad av att gå på sittning är det bästa sättet att få mer information att gå in på vår facebooksida eller komma förbi expen under öppettider så kan Kuratelet berätta mer!


ÖVRIGA SITTNINGAR
Bortsett från våra sexmästerisittningar har vi även två tacksittningar till våra jobbare per termin och Sittning for Dummies.

Tacksittningarna är helt gratis för alla som har jobbat under terminen, och hålls ungefär varannan månad som ett tack för deras arbete. De har vanligtvis olika teman att klä upp sig efter. Under denna sittning delas dessutom pris för bästa jobbare, samt bästa utklädnad ut.
Sittning for Dummies är en relativt ny tradition på Kalmar Nation. Precis som Novischfesten hålls den i början av varje termin och är en chans för de som aldrig har varit på sittning att få förklarat för sig hur det vanligtvis går till. Dessa sittningar har aldrig någon klädkod, eftersom det är en introduktion till studentlivet, och de som nyligen flyttat till Lund kanske inte insåg att kostymen kommer komma till användning här.


UTHYRNINGAR

Är ni en organisation eller sällskap inom Studentlund som önskar hyra på Kalmar Nation i form av egen pubkväll eller sittning? Kontakta q@kalmarnation.nu för mer information.