Grattis till antagningen!

Posted · Add Comment

Hej!

Vi vill gratulera dig till att du har blivit antagen till Lunds universitet och välkomna dig till den otroligt vackra staden Lund!

I Lund finns, förutom studentkårer, även studentnationer. Det är frivilligt att tillhöra både kår och nation men för att kunna få tillgång till studentlivet så rekommenderar vi starkt att du blir medlem i en nation och kår.

Det bästa sättet att ta del av det rika studentlivet är genom sin nation. Det är en utmärkt plats att lära känna andra studenter från andra utbildningar, skaffa vänner och knyta värdefulla kontakter som varar hela livet.

Nationens viktigaste uppgift är att se till att de nya studenterna känner sig välkomna i Lund och finner sig väl tillrätta. Som ny student kallas man novisch och man är bara novisch under sin första termin i Lund. Så ta tillvara på denna tid då nationens novischvärdar anordnat olika evenemang och aktiviteter bara för dig som är novisch. Novischvärdarnas enda uppgift är att se till att just du kommer att trivas i Lund.

När du skriver in dig vid Kalmar nation får du även en fadder som blir din personliga kontakt vid nationen. Din fadder kommer att hjälpa dig med frågor kring Lund och dess studentliv men också med att guida dig igenom vår novischvecka.

Nationen vill komplettera era studier med umgänge, fester och fritidsaktiviteter. Därför driver vi pub på tisdagar och fredagar. Vi serverar även lunch på torsdagar. Allt till mycket studentvänliga priser, exempelvis 25 kr för en fatöl och 35 kr för lunch. Utöver detta anordnar vi också ett flertal fester där både gamla och nya kalmariter träffas.

Det bästa sättet att aktivera dig på nationen är genom att arbeta på någon av våra pubar eller andra matsektioner. Nationen har också ett eget spex, det enda spexet i Lund på engelska! Utöver detta kan du engagera dig i mediasektionen, kören eller komma till en av våra spelkvällar. För den idrottsintresserade har vi en post som kallas idrottsförman. Idrottsförmannen kan anordna många olika sportiga aktiviteter. Har vi inte det du är intresserad av så kan vi säkert ordna det!

Som ny i Lund kanske du inte vet var du ska bo. Kalmar nation äger 58 korridorsrum och 16 lägenheter. Vi har två bostadshus, ett i centrala Lund och ett i den västra delen av staden. Hyrorna är mycket låga och har två hyresfria månader under sommaren. Skicka ett mejl till våra husförmän om du har frågor om bostad; kg@kalmarnation.nu, kv@kalmarnation.nu. Ansökningsblanketter finns att hämta på vår expedition.

Du är varmt välkommen att skriva in dig på vår expedition på Biskopsgatan 12, vardagar kl. 10.00 – 18.00 samt tisdagar och fredagar kl. 18.00 – 19.00. Observera att inskrivningen börjar den 21 augusti.

 

Glöm inte att ta med dig antagningsbesked och legitimation!

 

Ha det bra till dess och ring om det är något du undrar över! Vi är här för att hjälpa dig hitta rätt som ny student i Lund!

Kom som du är!

 

Kurator,

Zeynep Uca

q@kalmarnation.nu

0707-60 37 83


 

 

Comments are closed.